Motorische ontwikkeling baby 1 maand


De motorische ontwikkeling van een baby van 1 maand:

De baby wordt in de loop van de eerste maand sterk genoeg om zijn hoofdje op te tillen. De spieren worden dus langzaam aan steeds sterker waardoor het scheel kijken van de baby ook steeds minder wordt. Het zicht van de baby is echter nog wel erg beperkt. De baby ziet 20 centimeter scherp.

Aanraken is in deze periode erg belangrijk voor de latere ontwikkeling. De huid is op zijn gevoeligst en vooral de mond, de handpalmen en de voetzolen verdienen extra aandacht bij het aaien en knuffelen.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

De eerste weken van de baby is deze nog voornamelijk aan het slapen. Desondanks vinden er al grote veranderingen plaats. De baby gaat zelf ademhalen, huilen, contact maken en ontwikkelen. Ook het gewi… Meer over algemene ontwikkeling »

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex. In de eerste maand is dit nog minima… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby zal tijdens de eerste maanden van zijn leven veel huilen. Naast non-verbale communicatie is dit de enige manier om te communiceren en duidelijk te maken wat hij wil. Bij alle activiteiten die … Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]