Emotionele ontwikkeling baby 1 maand


De emotionele ontwikkeling van een baby van 1 maand:

De baby zal tijdens de eerste maanden van zijn leven veel huilen. Naast non-verbale communicatie is dit de enige manier om te communiceren en duidelijk te maken wat hij wil. Bij alle activiteiten die niet goed aanvoelen, zal de baby gaan huilen. Het belangrijkste op deze momenten is dat de baby een gevoel van veiligheid krijgt.

De baby kalmeert wanneer hij de borst krijgt. Dit kan gesimuleerd worden door een speen of bijtring. Zo kan de baby zichzelf kalmeren.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

De eerste weken van de baby is deze nog voornamelijk aan het slapen. Desondanks vinden er al grote veranderingen plaats. De baby gaat zelf ademhalen, huilen, contact maken en ontwikkelen. Ook het gewi… Meer over algemene ontwikkeling »

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex. In de eerste maand is dit nog minima… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Motorische ontwikkeling

De baby wordt in de loop van de eerste maand sterk genoeg om zijn hoofdje op te tillen. De spieren worden dus langzaam aan steeds sterker waardoor het scheel kijken van de baby ook steeds minder wordt… Meer over motorische ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]