Cognitieve ontwikkeling baby 1 maand


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 1 maand:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex. In de eerste maand is dit nog minimaal, maar sommige handelingen zoals het hoofd optillen, worden al wel herhaalt.

Het gedeelte in de hersenen dat al wel erg actief is, is het gehoor. Baby’s leren al in de eerste maand ouders, broertjes, zusjes en dieren onderscheiden. Hoort de baby een bekende stem? Dan is het waarschijnlijk dat zijn aandacht meer geprikkeld is dan in onbekende gevallen.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

De eerste weken van de baby is deze nog voornamelijk aan het slapen. Desondanks vinden er al grote veranderingen plaats. De baby gaat zelf ademhalen, huilen, contact maken en ontwikkelen. Ook het gewi… Meer over algemene ontwikkeling »

Motorische ontwikkeling

De baby wordt in de loop van de eerste maand sterk genoeg om zijn hoofdje op te tillen. De spieren worden dus langzaam aan steeds sterker waardoor het scheel kijken van de baby ook steeds minder wordt… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby zal tijdens de eerste maanden van zijn leven veel huilen. Naast non-verbale communicatie is dit de enige manier om te communiceren en duidelijk te maken wat hij wil. Bij alle activiteiten die … Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]